Υγραεριοκίνηση
Η υγραεριοκίνηση  είναι πλέον τάση αφού η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να πετά στα ύψη. Ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις αρχές του 1940 μα μόλις πριν λίγα χρόνια αποτέλεσε πρακτική επιλογή για ιδιωτικά οχήματα.
Σήμερα λοιπόν χρησιμοποιείται από χιλιάδες αυτοκίνητα και λεωφορεία σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να έχει καταγραφεί ατύχημα από υγραέριο, εν αντιθέσει με άλλα καύσιμα και παρά τα όσα ορισμένοι ισχυρίζονται για το καύσιμο αυτό.

Στην MARG24 διαθέτουμε εξαιρετικά έμπειρους συνεργάτες για να σας υποδείξουν πως θα εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της υγραεριοκίνησης χωρίς να καταστρέψετε τον κινητήρα σας.

Η επιλογή του αρτιότατου συστήματος είναι μονόδρομος, για τον λόγο αυτό συνεργαζόμαστε έπειτα από πολλαπλούς ελέγχους με συγκεκριμένα συστήματα με κορυφαίες προδιαγραφές όπως της LAVATO  / BRC /   EUROPEGAS.
Ας δούμε για ποιούς λόγους επιλέγουμε  υγραεριοκίνηση:

 • Μεγάλη Οικονομία:
  45%-50%  φθηνότερο καύσιμο από την τιμή της Βενζίνης και 30% φθηνότερο από το πετρέλαιο.

 

 • Ίσα χιλιόμετρα: 
  Εάν κάποιο όχημα απαιτεί 10 lit/100km με τη βενζίνη, με το υγραέριο απαιτεί 10,5 lit/100 km. • Μακροζωία του κινητήρα και του καταλύτη:
  Λόγω της τέλειας καύσης που επιτυγχάνεται με το υγραέριο, δεν διαβρώνονται τα μέταλλα του κινητήρα, καθώς το υγραέριο δεν περιέχει πρόσθετα όπως η βενζίνη και δεν παρουσιάζονται ανθρακούχα υπολείμματα.
  Επιτυγχάνεται έτσι και οικονομία στα SERVICE, από τη στιγμή φυσικά που η συντήρηση κινητήρα και συστήματος υγραερίου γίνονται, με συνέπεια και σχολαστικότητα.

 

 • Όμοιες επιδόσεις με τη Βενζίνη:
  Η σύγχρονη τεχνολογία των συσκευών υγραεριοκίνησης εξασφαλίζει τις ίδιες ΑΚΡΙΒΩΣ επιδόσεις του κινητήρα (ιπποδύναμη, επιταχύνσεις, τελική ταχύτητα) • Ασφάλεια:
  Η πίεση του υγραερίου στο ρεζερβουάρ είναι 2-3 ατμόσφαιρες ενώ οι προδιαγραφές των δεξαμενών είναι 30 ατμόσφαιρες. Πέραν των απαραίτητων πιστοποιήσεων των δεξαμενών, η ασφάλεια επιτυγχάνεται με:
 • Ασφαλιστικό Υπερβολικής Πίεσης
 • Αντεπίστροφη Βαλβίδα
 • Δύο (2) Ηλεκτροβαλβίδες
 • Βαλβίδα Υπερβολικής Ροής
 • Αεροστεγές Περικάλυμμα,

τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή και ασφαλή λειτουργία.

 • Καθαρότερο περιβάλλον:
  H υγραεριοκίνηση είναι η φιλικότερη προς το περιβάλλον μορφή κίνησης. Λόγω της τέλειας καύσης του υγραερίου, οι εκπομπές ρύπων είναι σχεδόν μηδενικές.
  Πιο συγκεκριμένα, τα υγραεριοκίνητα οχήματα παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (κατά 10% σε σύγκριση με την βενζίνη και 5% σε σύγκριση με το πετρέλαιο). Επιπλέον, εκπέμπουν 40% λιγότερα σωματίδια από το πετρέλαιο και 60% λιγότερα οξείδια του αζώτου απ’ ότι η βενζίνη ενώ παράγουν 60% λιγότερο μονοξείδιου του άνθρακα σε σύγκριση με την βενζίνη και 90% σε σύγκριση με το πετρέλαιο.

 

 • Τοποθετείται σε όλα τα αυτοκίνητα:
  Οι συσκευές υγραεριοκίνησης που επιλέγουμε διαθέτουν ειδικό λογισμικό για κάθε μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας τις ίδιες επιδόσεις με τις εργοστασιακές. Διατίθενται Συστήματα για οχήματα Πολλαπλών Σημείων Έγχυσης (Multipoint Injection), Άμεσου Ψεκασμού (Direct Injection), Υβριδικά αλλά και βεβαίως για παλαιότερου τύπου Κινητήρες (Single Point – Carburator)
  Υπάρχουν φυσικά και οχήματα τα οποία χρειάζονται συγκεκριμένη τροποποίηση προκειμένου οι κινητήρες να δεχθούν την αλλαγή καύσης σε υγραέριο.
  Για τον λόγο αυτό προτού ξεκινήσουμε τη διαδικασία μετατροπής ελέγχουμε διεξοδικά την κατάσταση του κινητήρα.

 

 • Επίσημα Crash Test, αποδεικνύουν πως σε οποιαδήποτε περίπτωση σύγκρουσης, φωτιάς ή ανατροπής του οχήματος, η εγκατάσταση του υγραερίου παραμένει ανέπαφη, διασφαλίζοντας το υγραέριο.  

 

  

 • Διπλάσια αυτονομία:
  Mε την υγραεριοκίνηση έχετε πλέον 2 ρεζερβουάρ καυσίμων (υγραέριο + βενζίνη). Εξασφαλίζετε, επομένως, μεγαλύτερη αυτονομία στις μετακινήσεις σας.Η σωστή συντήρηση του συστήματος υγραεριοκίνησης είναι εκείνη που εγγυάται την μακρά και άρτια λειτουργία του χωρίς φθορές στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας.
Στην MARG24 λοιπόν η συντήρηση του συστήματος υγραεριοκίνησης που θα τοποθετήσετε είναι εξίσου αν όχι σημαντικότερη από την τοποθέτησή του.
Το τμήμα υποστήριξης after sale εγγυάται την άρτια λειτουργία του καινούριου συστήματός σας!
X